Kontakt osoba za više informacija Matej Mikulić

matej.mikulic@agrra.hr

099 880 3479

Dana 27.11. 2021. u Benkovcu je održana 4. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport

Home | Novosti
|

Novosti

| 27 studenoga, 2021
Dana 27.11. 2021. u Benkovcu je održana 4. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport

Dana 27.11. 2021. u Benkovcu je održana 4. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport. Kampanja je jedna u nizu aktivnosti projekta „Sudjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport“. Projekt SuDjeluj započeo je u travnju 2020. godine a završava u travnju 2022. Kroz projekt su do sada uspješno provedene četiri kampanje socijalne inkluzije kroz sport, informirana je javnost putem medija, tiskani su promo materijali, nabavljena je potrebna opremu i rekviziti, opremljeno kompletno vanjsko vježbalište. Kroz projekt se konstantno provode radionice s ciljnim skupinama koje uključuju starije od 54 godine, mlađe od 25 godina, osobe u dobi od 25 do 29 godina uključujući i 29. godinu, te mlađe od 25 godina s poteškoćama u razvoju.

Uz sve navedene aktivnosti u subotu je preko stotinu djece različitih uzrasta sa svojim roditeljima stvaralo „šušur“ na šetnici u Benkovcu. Održana je 4. kampanja koju su pripremili nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent“ iz Benkovca i partneri projekta AGRRA Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije i Hrvački klub Zadar. Projektni tim koji čine: Vladimir Menčik (koordinator za strateško komuniciranje), Nives Lebo (koordinatorica za rad s ciljnim skupinama), Senad Salihović (osoba za rad s mladima), Matej Mikulić (voditelj projekta). U pripremi programa kampanje uz projektni tim sudjelovali su Matej Lebo (predsjednik Društva sportske rekreacije „Talent“), Ivana Dević (zamjenice ravnatelja AGRRA-e) te mnogobrojni volonteri.

U sklopu kampanje pripremljeno je šest „radnih stanica“ na kojima su djeca uz glazbu i navijanje pokazala svoju spretnost i domišljatost, a za znanje i trud na kraju su nagrađeni prigodnim poklonima koji su uključivali medalje i pehare za one najs(p)retnije, a za sve ostale podijeljeni su adventski kalendari s čokoladicama.

U sklopu kampanje pripremljen je i prigodan obrok za povratak izgubljene energije u obliku svima drage pizze. Kroz kampanju organizatori su dijelili i multimedijalne priručnike za vježbanje kako bi promovirali sportski način života.

Aktivnost po aktivnost posao na projektu SuDjeluj privodi se kraju. Kada kažemo kraju naš kraj znači početak jer sve naše akcije koje smo nabrojali u biti su uvertira za nastavak života, za spajanje različitosti, za uključivanje u aktivniji i drugačiji život.
Projekt SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport UP.02.1.2.01.0061 financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.900,00 HRK, 100% financirano sredstvima EU.

 

Leave a Comment